Archive for november, 2008

Markov Tweet Generator

27 november 2008 om 20:05

Inspiratieloos? Geen idee waar je nu weer over moet twitteren?
Geen nood! De Markov Tweet Generator genereert met behulp van een Markov Chain Text Generator op basis van je laatste tweets een nieuwe tweet, die je followers versteld zal doen staan!

Lees de rest van deze post »

Webdesign 101: Kleur bekennen

25 november 2008 om 21:57

Een van de eerste stappen bij het ontwerpen van een nieuwe website is het bepalen van een mooi kleurenschema (om er maar een anglicisme tegen aan te gooien).

Je hebt in elk geval drie verschillende kleuren nodig: een achtergrondkleur, een kleur voor je standaard tekst en een kleur van je links. Afhankelijk van je design kunnen dit er natuurlijk meer worden, maar over het algemeen zul je niet snel boven de 5 à 6 uit moeten komen: het moet geen kermis worden.

Dit artikel laat een aantal manieren en hulpmiddelen zien om een goed kleurenschema te bepalen.

Het kleurenschema van GeekSpeak.nl

Lees de rest van deze post »

LibraryThing.com: Last.fm voor boeken

17 november 2008 om 22:26

Dankzij mijn Last.fm account heb ik al menig goede band ontdekt. Naast muziek is ook lezen een van mijn grote hobby’s, vandaar dat ik al een tijdje op zoek was naar een Last.fm voor boeken: een site waar ik kan bijhouden welke boeken ik heb en die mij op basis daarvan goede recommendations

Van de sites die ik na wat googlen gevonden had, lijkt LibraryThing tot nu toe nog het beste te werken. Na het invoeren van een deel van mijn collectie kwamen de eerste recommendations al snel te komen.

Lees de rest van deze post »

Welke social media site gebruik jij het meest?

15 november 2008 om 15:20

Vrijwel iedereen heeft wel een account op een social media website. Digg en Reddit zijn wereldwijd het populairst, in Nederland gaat het voornamelijk tussen Nujij.nl en eKudos.

GeekSpeak.nl is nieuwsgierig. Welk van de social media sites gebruiken mensen het meest en waarom? Stem in onze poll:

Welke social media website gebruik jij het meest?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Blogtip: TwiTip

13 november 2008 om 22:47

Mensen die Problogger, de bekendste blog over bloggen volgen, weten al dat blogger Darren Rowse een groot fan van Twitter is.

Lees de rest van deze post »

8 ouderwets goede adventure games

9 november 2008 om 22:13

Ouderwetse point-and-click adventures zoals The Secret of Monkey Island, de Indiana Jones serie en Police Quest zijn niet zo populair meer als in de jaren ’90. Het is dankzij interner ook een stuk makkelijker geworden ze uit te spelen: als je vast zit, google je even en je kunt weer verder. Misschien dat daardoor het genre ook wat minder populair geworden is. Ik weet nog wel dat ik weken gedaan heb over de eerste Monkey Island.

Gelukkig heeft het internet ook weer wat opgelevert. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een site of community voor, zo ook voor liefhebbers van de ouderwetse adventures.

Lees de rest van deze post »

The Secret Knots – Unspeakable

2 november 2008 om 20:20

Een erg mooie webcomic voor Lovecraft fans:

The Secret Knots – Unspeakable