Archive for december, 2008

Terugblikken en vooruitkijken

29 december 2008 om 23:08

Ook al is GeekSpeak.nl nog niet echt heel lang actief, december is toch de tijd van terugblikken en vooruit kijken. Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd op de site en wat gaat er volgend jaar gebeuren?

Lees de rest van deze post »

Bloggen in Nederlands of Engels?

23 december 2008 om 23:32

Als je als Nederlander (of Vlaming) begint met een blog is een van de keuzes die je moet maken of je in het Nederlands of Engels gaat bloggen. Kortom: kies je voor een (bi)nationaal of voor een internationaal publiek.

Ik zelf blog op GeekSpeak.nl in het Nederlands, maar ik blog op mijn andere blog juist in het Engels. Beide keuzes hebben hun eigen voordelen.

Lees de rest van deze post »

Hoeveel feeds heb jij in je RSS Reader?

18 december 2008 om 21:35

Waar je al snel tegenaan loopt als je dagelijks meerdere sites bezoekt en meerdere blogs leest, is dat je vaak terugkomt zonder dat er veel gewijzigd is. Sites die interessante content bieden, maar niet dagelijks updaten vergeet je dan bijvoorbeeld wel eens. Url na url intypen wordt soms ook wat vermoeiend.

RSS feeds zijn dan een geweldige uitvinding. De feeds bevatten de laatste artikelen en nieuwsberichten, zodat je altijd op de hoogte bent.

Sinds ik Google Reader gebruik, is het een stuk makkelijker om op de hoogte te zijn van alle sites die ik interessant vind. Inmiddels heb ik net iets meer dan 100 feeds verzameld.

Ik ben nieuwsgierig. Hoeveel feeds heb jij in je RSS Reader? Stem in onze poll:

Hoeveel feeds heb jij in je RSS Reader?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Blogtip: Purplepants.nl

17 december 2008 om 21:41

Net zoals de blogosphere kan ook de (bij gebrek aan een beter woord) twittersphere flink navelstaarderig en zelfgenoegzaam. Kliekjes, in jokes, het is nèt een echt sociaal netwerk.


Lees de rest van deze post »

Oh hell

15 december 2008 om 21:20

Over herkenbaar gesproken:

Pictures for sad children is sowieso een aanrader voor liefhebbers van melancholische/sarcastische humor (voor zover het opwekken van een licht wrange glimlach onder humor valt).

Geweldig nutteloze AI

9 december 2008 om 21:52

Ook ben ik in het dagelijks leven weinig meer met AI bezig, als iemand die is afgestudeerd in Kunstmatige Intelligentie, ben ik nog steeds wel geïnteresseerd in dingen die met mijn voormalig vakgebied te maken hebben.

Een van de leuke dingen van AI is dat naast dat een hoop technieken uit het veld heel nuttige toepassingen hebben, je er ook geweldig leuke, nutteloze dingen mee kan doen (zoals bijvoorbeeld mijn Markov Tweet Generator). Zo kwam ik deze week twee hele verschillende, maar wel even nutteloze toepassingen van Genetisch Algoritmes tegen.
Lees de rest van deze post »

Iets te herkenbaar?

7 december 2008 om 21:30

Soms kom je online een comic tegen die je leven beangstigend dicht benadert…

Van We The Robots:

Van xkcd:

Ook bij The Next Web komen ze soms iets te herkenbare comics tegen.

5 soorten blogs die we kunnen missen in 2009

1 december 2008 om 22:27

Het is al weer december: tijd om terug te blikken, maar ook om alvast vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Er zijn belachelijk veel verschillende soorten blogs: politieke blogs, persoonlijke blogs, groepsblogs, blogs over katten, postzegels verzamelen en blogs over blogs.

Dit artikel gaat over 5 soorten blogs die ik in 2009 nooit meer hoop tegen te komen.

Lees de rest van deze post »