Archive for januari, 2009

Eerbetoon aan de Nederlandse geek: Mark Hoekstra

19 januari 2009 om 21:16

Mark HoekstraDit gastartikel over Mark Hoekstra is geschreven door Norman van ND Media (ook te vinden op Twitter: @internetry). Ook geïnteresseerd in het schrijven van een gastartikel?

Mark Hoekstra is een van Nederlands bekendste geeks. Hij was een hacker, een knutselaar, een techblogger, kortom, een echte creatieve nerd.
Dit artikel is niet zozeer een samenvatting van zijn leven, want dat is een onmogelijke klus voor één artikel. Het moet eerder gezien worden als een korte inleiding in zijn geeky wereld. Om meer te weten te komen word je sterk aangeraden om zijn artikelen op Geektechnique te lezen.
Lees de rest van deze post »

Bloggen de Nederlandse schrijvers wel?

13 januari 2009 om 13:07

Everywhere question - DoBeRagiOm een artikel te schrijven over bloggende schrijvers was ik op zoek naar Nederlandse/Vlaamse schrijvers met een blog. Helaas kwam ik er bijzonder weinig tegen. Veel verder dan Arnon Grunberg, Martin Bril en Kluun kwam ik niet.

Zijn er zo weinig Nederlandse en Vlaamse schrijvers die bloggen? Of kan ik niet zoeken?

Welke schrijvers met een blog heb ik gemist?

5 soorten blogs die ik wel wil zien in 2009

8 januari 2009 om 22:30

Vlak voor het einde van vorig jaar heb ik al geschreven over welke soorten blogs ik hoop niet meer te zien in 2009, maar om het jaar positief te beginnen, wil ik ook graag met jullie delen welke soorten blogs ik wel hoop tegen te komen in 2009.

Mijn RSS reader is wel aardig vol, maar er kunnen altijd nog wel een paar blogs bij. Zeker als het kwaliteitsblogs uit een van de volgende 5 categorieën zijn.
Lees de rest van deze post »

6 coole T-shirt shops voor Geeks

3 januari 2009 om 13:36

Je kunt online de coolste dingen bestellen. Er is misschien een economische crisis aan de gang, maar dat betekent niet dat je moet stoppen met geld uitgeven. Je moet je geld gewoon slimmer besteden: de dollar staat laag ten op zichte van de euro! Nu is de tijd om de coolste, geeky t-shirts online te bestellen.

Lees de rest van deze post »

GeekSpeak.nl zoekt gastbloggers

2 januari 2009 om 22:45

GeekSpeak.nl is een blog voor geeks door geeks. Er is geen vastomlijnd onderwerp, alles wat interessant is kan worden beschreven. Tot nu toe bevat GeekSpeak.nl artikelen over sociale media, webcomics, bloggen, twitter, taal, webdesign, AI en meer.

GeekSpeak.nl zoekt voor het nieuwe jaar mensen die zin hebben om artikelen bij te dragen. Blog je normaal over minder geekige zaken en zoek je een een uitlaatklep voor je inner geek? Wil je je eigen blog promoten door gastbijdrages voor andere blogs te schrijven? Heb je geen eigen blog maar wel ideeën voor leuke artikelen? Het maakt allemaal niet uit.

Als jij interessante, intelligente artikelen over geeky onderwerpen hebt, zal GeekSpeak.nl ze met genoegen publiceren.

Laat een reactie achter, of neem contact op via het contact formulier als je interesse hebt.