Archive for februari, 2009

Design 101: De beste logo tutorials en resources

28 februari 2009 om 17:22

Je blog, website of je eigen bedrijf heeft natuurlijk een flitsend logo nodig. Wat komt er nou bij kijken voor je een goed logo ontworpen hebt?

Een logo is de eerste impressie die veel mensen krijgen. Het staat prominent op je website, in advertenties, op je visitekaartjes, etc. Een geweldig logo geeft mensen informatie over wat voor soort site of bedrijf iets is, zonder dat ze verder ook nog maar iets weten.

Lees de rest van deze post »

Anobii vs LibraryThing: welke virtuele boekenplank is het best?

17 februari 2009 om 22:36

Afgelopen november schreef ik een artikel over LibraryThing. Ik was op zoek naar een site die voor boeken doet, wat Last.fm doet voor muziek: een site die je op basis van je leesgedrag nieuwe boeken aanraadt en waar je andere mensen vindt die jouw smaak delen.

LibraryThing is een van de grootste sociale netwerken op het gebied van boeken, maar recent ontdekte ik aNobii. Welke van de twee is nu het beste?

Lees de rest van deze post »

Design 101: Fonts & Lettertypes

2 februari 2009 om 22:16

Als je bezig bent met grafisch of webdesign, wil je natuurlijk niet altijd alleen maar Arial en Times New Roman gebruiken. Maar waar vind je de mooiste en hipste fonts? Welke fonts kun je veilig gebruiken zodat ze in elke browser en op elke computer goed getoond worden?

Dit artikel geeft je overzicht van een aantal van de handigste fonts & lettertype tools en sites.

Lees de rest van deze post »