Archive for maart, 2009

Meer fonts & lettertypes: Typografie

15 maart 2009 om 12:52

In twee eerdere artikelen heb ik het al gehad over fonts & lettertypes en de beste logo tutorials en resources. Na het schrijven van die artikelen ben ik nog meer nuttige tools en goede artikelen tegen gekomen, die interessant zijn voor iedereen die met design en typografie bezig is.

Brian Hoff van The Design Cubicle heeft een goed artikel geschreven waarin hij 10 van de meest voorkomende fouten in typografie beschrijft.

Gelukkig zijn er ook mensen die ons vertellen hoe het wel moet. Mark Boulton heeft 5 artikelen op zijn weblog staan waarin hij helder uitlegt hoe je je typografie kan verbeteren. Het is verdeelt over vijf delen, neem zeker de moeite naar de volgende delen door te klikken!

Specifiek voor web typografie komt Webdesigner depot ook met 5 manieren om je typografie te verbeteren.

Bezig met een logo of een ander design waarbij je je tekst wat wilt pimpen? Smashing Magazine to the rescue: met 50 Photoshop tekst tutorials.

Nog niet genoeg? Er is genoeg voer voor je RSS reader. Smashing Magazine zet de beste typografie blogs op een rijtje.

Van hoeveel sociale netwerken ben je lid?

2 maart 2009 om 22:05

Hyves, Last.fm, MySpace, Twitter, het barst op internet van de sociale netwerken. Als ik zo eens nadenk, ben ik van superveel al lid inmiddels. Ik heb een Last.fm profiel, een eKudos profiel, accounts op Digg, Reddit en Twitter. Na wat dieper nadenken bedenk ik me dan dat ik ook profielen hebben op specifieke sociale netwerksites als aNobii en LibraryThing (beide over boeken). Voor mijn blogs ben ik dan ook nog lid van MyBlogLog en BlogCatalog.

Om te zorgen dat andere mensen ze niet in kunnen pikken, heb ik ook op Facebook en MySpace mijn gebruikelijke accounts geclaimd, hoewel ik ze niet echt gebruik.

Dat zijn er samen al 11! En er zijn vast nog wat sites die ik vergeet, of waar ik inactieve accounts heb.

Van hoeveel sociale netwerken ben je lid?

Resultaten

Loading ... Loading ...