5 soorten blogs die ik wel wil zien in 2009

8 januari 2009 om 22:30

Vlak voor het einde van vorig jaar heb ik al geschreven over welke soorten blogs ik hoop niet meer te zien in 2009, maar om het jaar positief te beginnen, wil ik ook graag met jullie delen welke soorten blogs ik wel hoop tegen te komen in 2009.

Mijn RSS reader is wel aardig vol, maar er kunnen altijd nog wel een paar blogs bij. Zeker als het kwaliteitsblogs uit een van de volgende 5 categorieƫn zijn.

1. Goede web design blogs

Een van mijn favoriete blogs momenteel is Smashing Magazine. Ze posten veel showcases met mooie designs en links naar kwaliteit downloads en tutorials. Dit soort blogs hoop ik meer te ontdekken in het komende jaar.

2. Blogs over internet

Nieuwe ontwikkelingen gaan snel, ik lees graag blogs die voor mij die ontwikkelingen bijhouden zoals The Next Web (hoewel het daar wel erg vaak over Twitter gaat).

3. Blogs over bloggen

Er zijn flink wat blogs over bloggen en ik heb er al een hoop ontdekt, maar goede blogs over dit onderwerp zijn altijd welkom. Het moeten dan wel blogs met een eigen visie en kijk op bloggen zijn. Blogs die niets anders doen dan elkaar napraten en inhoud herkauwen gooi ik snel weer uit mijn RSS reader.

4. Blogs over wetenschap

Maar dan wel degene die leuk en onderhoudend geschreven zijn. Goede populair wetenschappelijke artikelen, zonder dat het niveau te laag is, of dat ik een halve dag per artikel moet uittrekken om het te lezen en begrijpen.

5. Blogs over usability en web development

Tja, ik moet toch ergens mijn geld mee verdienen. Als web developer lees ik graag over de ontwikkelingen op het gebied van usability & web development. Als het nog een beetje leuk opgeschreven is, is het mooi meegenomen. Kan ik het meteen goed praten als ik mijn RSS reader op heb staan op mijn werk.

Wat voor soort blogs hoop jij nog tegen te komen in het komende jaar? Heb je aanraders die echt iedereen moet lezen? Laat een reactie achter!

(Foto van dullhunk)

Plaats een reactie