Bloggen de Nederlandse schrijvers wel?

13 januari 2009 om 13:07

Everywhere question - DoBeRagiOm een artikel te schrijven over bloggende schrijvers was ik op zoek naar Nederlandse/Vlaamse schrijvers met een blog. Helaas kwam ik er bijzonder weinig tegen. Veel verder dan Arnon Grunberg, Martin Bril en Kluun kwam ik niet.

Zijn er zo weinig Nederlandse en Vlaamse schrijvers die bloggen? Of kan ik niet zoeken?

Welke schrijvers met een blog heb ik gemist?

7 reacties op “Bloggen de Nederlandse schrijvers wel?”

 1. De schrijvers willen hun tijd daar waarschijnlijk niet in steken. Het is namelijk erg tijdrovend om te bloggen en de verdiensten zijn (in het Nederlandse taalgebied) niet hoog.

 2. Van een aantal buitenlandse schrijvers (vooral sf schrijvers dan) lees ik de blogs, bijvoorbeeld die van Neil Gaiman, John Scalzi en Tobias Buckell.

  Zij verdienen geen geld met bloggen, niet direct in elk geval. Zij gebruiken blogs om hun boeken te promoten, te laten weten waar ze mee bezig zijn, en om een community te creeeren rond hun site en werk.

  Heel nuttig als je het mij vraagt.

 3. @Jimmy,
  Inderdaad zeer nuttig. De voordelen die jij opnoemt gebruik ik zelf in mijn eigen blog ook. Maar ja, ik ben geen schrijver maar een tekstschrijver…

 4. Dat ligt eraan: er zijn tegenwoordig ook heel veel bloggers die een of meer boeken uitgegeven hebben, en dus ook schrijver zijn. Als je die meerekent mis je er nog een hele rij, mocht je ze willen weten wil ik ze voor je opnoemen :)

 5. @Jimmy, de reden die je aanhaalt in je reactie geven perfect weer waarom ze zouden moeten bloggen. Vreemd dat er niet meer zijn dan diegene, die je gevonden hebt.

 6. Volgens mij zijn er toch redelijk wat bloggers te vinden. Kijk eens naar die blogsites gelijk punt.nl, dat zijn er toch een hoopje

 7. Ik ken o.a. een Vlaamse schrijver/vertaler die alle dagen netjes zijn recensie afwerkt en zich beklaagt dat hij niet echt lezers heeft.

Plaats een reactie