De 6 beste blogs over bloggen

28 maart 2008 om 21:00

Soms is de blogosphere wel erg navelstaarderig en lijkt het alsof het merendeel van de blogs alleen maar gaan over blogs en bloggen. Toch is het voor een beginnende blogger soms nuttig zich eens goed in te lezen in hoe je het het beste aan kunt pakken.

Daarom zetten wij hier de beste blogs over bloggen eens op een rijtje.

DailyBlogTips

Daily Blog TipsDailyBlogTips is een goede blog om in je RSS reader te hebben zitten. Elke dag 1 of meer goede tips waarmee je je blog kan verbeteren. Hoe schrijf je je artikelen, hoe promoot je je blog, hoe design je een goede blog? Als de post van vandaag je niet aanspreekt, zal die van morgen dat wel doen.

Copyblogger

Hoe schrijf je je artikelen zo dat zowel je bezoekers als zoekmachines het de moeite waard vinden? Deze vraag is een van de vragen die Copyblogger probeert te beantwoorden. Copyblogger gaat diep in op hoe je goede, pakkende teksten schrijft met in het bijzonder de focus op blogartikelen.

ProBlogger

ProBloggerProBlogger richt zich, zoals de naam al zegt, op de professionele blogger. Naast algemene tips en artikelen over bloggen wordt er vooral in gegaan op hoe je je blog succesvol kan maken, en hoe je dat succes in geld om kan zetten.

Na een tijdje deze blog gevolgd te hebben, lijken de artikelen zich te herhalen, maar ze zitten zo vol waardevolle tips, dat dat wel op de koop toe genomen kan worden.

Skelliewag

De blog van Skellie, een van de regelmatige gastschrijvers op ProBlogger.net. Richt zich meer op het schrijven van originele en unieke content, dan op het geld verdienen ermee.

Dosh Dosh

Dosh DoshNet als ProBlogger is Dosh Dosh een blog met praktische tips over online geld verdienen. De toon is wel wat filosofischer dan bij ProBlogger wat ik persoonlijk heel prettig vind.
Puur praktische posts worden afgewisseld met meer beschouwende artikelen.

NorthxEast

Door elke week precies 1 artikel te publiceren richt NorthxEast zich duidelijk meer op kwaliteit dan op kwantiteit.Wat langere artikelen dan op de meeste vergelijkbare blogs.Er zijn natuurlijk nog veel meer blogs die over bloggen gaan. Welke blogs lees jij die over bloggen gaan?Ik heb wel een flink aantal blogs in het Nederlands gevonden met artikelen over bloggen, maar geen blog die puur over bloggen gaat. Kan ik niet goed googlen of zijn die er niet?

10 reacties op “De 6 beste blogs over bloggen”

 1. Handige tips gast, bedankt.

 2. De nieuwkomer Dutchproblogger mag van mij ook aan deze lijst worden toegevoegd!

  http://dutchproblogger.com/

 3. @Frank, dank je!

  @Eduard, ik ga die site zeker checken!

 4. Mooie lijstje!
  Dit is een aardige toevoeging voor wat meer technisch nieuws over bloggen: http://www.bloggingpro.com/

 5. Bedankt voor de tip, Ernst-Jan.

  DutchProblogger is inmiddels toegevoegd aan mijn RSS reader.

 6. Whoo heel erg mooi ! Ga deze zeker even bookmarken :D

 7. @Ronald Dank je!

 8. Dit is grappig. Ik was een hele tijd geleden de eerste persoon die reageerde. Ik heb daarna niets meer met die blogs over bloggen gedaan.

  Een tijdje geleden heb ik http://www.chrisbrogan.com/ ontdekt. Die vind ik met kop en schouders boven de andere hier genoemde sites uitsteken. Die gast kan supergoed schrijven.

 9. Bedankt voor de tip, de blog van Chris Brogan staat meteen boven aan de lijst van sites die ik uit moet checken!

 10. Volgens vergeet je wel de belangrijkste blog over bloggen van Nederlandse bodem :-)

  http://www.aboutblank.nl/

Plaats een reactie