Design 101: De beste logo tutorials en resources

28 februari 2009 om 17:22

Je blog, website of je eigen bedrijf heeft natuurlijk een flitsend logo nodig. Wat komt er nou bij kijken voor je een goed logo ontworpen hebt?

Een logo is de eerste impressie die veel mensen krijgen. Het staat prominent op je website, in advertenties, op je visitekaartjes, etc. Een geweldig logo geeft mensen informatie over wat voor soort site of bedrijf iets is, zonder dat ze verder ook nog maar iets weten.

Een goed logo is herkenbaar: mensen weten meteen bij welk merk een bekend logo hoort. Het is leesbaar, wat heb je er aan als je logo heel mooi is, maar niemand kan lezen bij welk merk het hoort? Het is schaalbaar: zowel klein als groot weergegeven moet het staan als een huis.

Tutorials & resources

Op Webdesigner depot vind je een van de beste logo tutorials die ik in tijden gezien heb: How to Create a Professional Logo.

Een ander goed artikel met veel tips en aanwijzingen is te vinden op You the Designer: Design a Logo – The Ultimate Guide.

Nu je weet wat je moet doen, is het nuttig om ook rekening te houden met wat je niet moet doen. Lees de tips van Brian Yerkes: What Not To Do When Designing A Logo.

Als je meer naar algemene Photoshop en Illustrator tutorials op zoek bent om bijvoorbeeld uit te vinden hoe je nèt dat ene effectje moet maken, kun je altijd terecht bij sites als Smashing Magazine (check de tutorials sectie) of Tutsplus (en dan vooral de Photoshop en Vector graphics secties).

In een eerder artikel in deze serie vind je een aantal van de handigste fonts & lettertype tools en sites: Design 101: Fonts & Lettertypes.

Nog niet genoeg aan bovenstaande links? Met dank aan Logo Design Love nog 81 extra tutorials, lettertypes en overige links: 81 of the best logo design resources.

Plaats een reactie