Markov Tweet Generator

27 november 2008 om 20:05

Inspiratieloos? Geen idee waar je nu weer over moet twitteren?
Geen nood! De Markov Tweet Generator genereert met behulp van een Markov Chain Text Generator op basis van je laatste tweets een nieuwe tweet, die je followers versteld zal doen staan!

Markov? Wa’s dat?

Een Markov chain is een algorithme dat de volgende staat voorspelt aan de hand van de huidige staat. Ok, dat maakt het nog niet echt duidelijker.

Als je met een Markov Chain tekst wil genereren, analyseer je eerst een brontekst. Daarin tel je hoe vaak een bepaalde letter na een andere letter komt. In het Nederlands komt na een ‘e’ bijvoorbeeld vaker een ‘n’ dan een ‘x’. Als je weet met welk percentage letters elkaar opvolgen, kun je door als het ware met een dobbelsteen te gooien een nieuwe tekst te genereren.

Markov chain text generators worden bijvoorbeeld ook door spammers gebruikt. Wie heeft niet wel eens een mailtje in zijn inbox gehad dat op het eerste gezicht ergens over lijkt te gaan, maar als je het bestudeert is het eigenlijk nonsens. Dat is namelijk wel wat het oplevert: nonsens.

De Markov Tweet Generator die ik gemaakt heb, levert ook nonsens op, maar dan wel speciale nonsens: op basis van de laatste tweets van een Twitter gebruiker wordt een nieuwe tweet gegenereerd.

Het is wel een snel in elkaar gezet tooltje (en in principe nutteloos), het is ook meer een proof of concept om te testen hoe makkelijk je met de Twitter API een simpele service in elkaar zet.

Ideeën en feedback zijn altijd welkom! (Volg Geekspeak ook op Twitter!)

Een reactie op “Markov Tweet Generator”

  1. […] hebben, je er ook geweldig leuke, nutteloze dingen mee kan doen (zoals bijvoorbeeld mijn Markov Tweet Generator). Zo kwam ik deze week twee hele verschillende, maar wel even nutteloze toepassingen van Genetisch […]

Plaats een reactie