Terugblikken en vooruitkijken

29 december 2008 om 23:08

Ook al is GeekSpeak.nl nog niet echt heel lang actief, december is toch de tijd van terugblikken en vooruit kijken. Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd op de site en wat gaat er volgend jaar gebeuren?

Wat gebeurde er allemaal in het eerste jaar van GeekSpeak?

Er werd een totaal van 17 artikelen geplaatst: Na een valse start in februari en maart van dit jaar die resulteerde in de 2 eerste artikelen, zijn we nu echt begonnen met 7 artikelen in november en inclusief deze post 8 artikelen in december. Op deze artikelen zijn tot nu toe 57 reacties geplaatst, een gemiddelde van net meer dan 3 reacties per artikel.

Het aantal pagina’s dat de gemiddelde bezoeker bekeek is 1,77. Niet erg hoog, maar er zijn ook nog niet bijster veel pagina’s. In totaal waren er 766 unieke bezoekers, waarvan 460 in december. Nog niet zo veel, maar de groei is vrij dramatisch.

Wat waren de meest populaire artikelen?

De top 5 artikelen op GeekSpeak.nl van 2008:

 1. 5 soorten blogs die we kunnen missen in 2009
  De nummer 1 ondanks dat het een van de meest recente berichten is. Controversie scoort. Een hit op eKudos, de Nederlandse Digg en in iets minder mate op NuJij, de sociale niewssite van Nu.nl.
 2. 8 ouderwets goede adventure games
  Op de hielen van de nummer 1 dankzij een gestaag aantal bezoekers dat via StumbleUpon en Google komt binnendruppelen. De sociale nieuwssites leverden niet veel bezoekers, hoewel het via NuJij meer bezoekers opleverde.
 3. De 6 beste blogs over bloggen
  Een van de eerste artikelen van GeekSpeak.nl. Kortstondig een populaire post op eKudos, nu vooral goed voor een redelijk aantal bezoekers per maand via Google.
 4. 5 webcomics voor geeks (en andere liefhebbers van comics)
  Het allereerste artikel van GeekSpeak.nl. Dankt zijn 4e positie aan bezoekers via Google.
 5. Webdesign 101: Kleur bekennen
  Google en NuJij gaan kop aan kop met betrekking tot het aantal aangeleverde bezoekers voor dit artikel.

De verwijzende sites bestuderend zijn er een paar conclusies te trekken. Als je pagina scoort bij StumbleUpon blijft dat continue bezoekers opleveren.
Artikelen scoren makkelijker bij eKudos dan bij NuJij. NuJij levert wel meer bezoekers voor niet populaire artikelen.

Voornemens & Doelen

Ik moet zeggen dat het aantal reacties op de artikelen en het stijgende aantal bezoekers erg motiverend werkt. Van geen bezoekers in januari tot bijna 500 unieke bezoekers in december is een mooie groei. In het volgende jaar hoop ik uiteindelijk naar minimaal 1500 unieke bezoekers per maand te groeien. Om dit te bereiken is het wel nodig dat er goede content op de site geplaatst blijft worden. Mijn doel daarvoor is om minimaal elke week één of twee artikelen te schrijven, zoals ik dat in november en december gedaan heb.

Waar ga ik over bloggen in het komende jaar? Tja, er zijn nog geen concrete plannen. Dit jaar ging het over bloggen, sociale netwerken, boeken, comics en webdesign. In 2009 geek ik vrolijk verder!

2 reacties op “Terugblikken en vooruitkijken”

 1. Mooi dat het zo snel groeit!

  Ik vind dat je de laatste artikelen ook zeer goed, helder schrijft en leuke onderwerpen kiest! Die groei is volgens mij dus wel te verklaren ;)
  Je staat in ieder geval in mijn RSS Reader.

  De beste wensen voor 2009!

 2. Dank je!

Plaats een reactie