Wat gebeurt er als je je blog 2 jaar niet update?

22 november 2011 om 17:38

Stel, je hebt een website waar je regelmatig nieuwe artikelen plaatst. De ene periode wat meer, soms wat minder, maar toch, er is regelmatig nieuwe content. Je hebt een redelijk aantal bezoekers, een deel via sociale media, een flink deel via Google. Wat zou er nu gebeuren als je van de een op de andere dag stopt met nieuwe artikelen schrijven? Dat zou een interessant experiment zijn.

Dit is precies wat er gebeurd is met de blog. In 2008  begonnen met 17 artikelen, daarna nog 13 artikelen in 2009 en daarna niks meer. Ik had wel steeds het idee om de draad weer op te pakken, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Ik zal jullie de smoesjes besparen.

Bezoekers

Wat gebeurde er in die 2 jaar tijd met het bezoekersaantal? Gek genoeg, bijzonder weinig. Toen de frequentie van nieuwe artikelen schrijven omlaag ging, ging het aantal bezoekers van 500 naar zo’n 200 per maand, maar na het stoppen met schrijven, bleef het aardig stabiel rond de 200 bezoekers per maand. Niet veel, maar wel leuke hoeveelheid voor een blog met maar 30 gepubliceerde artikelen.

Het aantal mensen dat via externe links van bijvoorbeeld eKudos en NuJij binnenkwam, daalde naar vrijwel niets, maar in het aantal bezoekers dat via zoekmachines en dan natuurlijk vooral Google binnenkomt, zit zelfs een (lichte) stijgende lijn. Ik had verwacht dat het aantal bezoekers via Google ook wel zou dalen naarmate de blog langer stilstond: meestal gaan mensen er vanuit dat Google veel waarde hecht aan sites met in elk geval regelmatige updates.

Heeft dit artikel verder nog een duidelijke boodschap? Nee, niet echt. Het is wel interessant om te zien of het plaatsen van nieuwe content een effect gaat hebben, of dat wat ik ook doe met deze blog, ik altijd rond die 200 bezoekers per maand blijf zitten.

Plaats een reactie